2009. november 26., csütörtök

Püspökkenyér avagy gyümölcskenyér tojásfehérjéből




Biztosan van ilyesféle receptje mindenkinek, és a siker alapvetően az arányokon múlik.
Latsia receptje kiütötte a sajátomat a nyeregből, könnyebb, finomabb, egyszerűen tökéletes, nekünk. Persze ez ízlés kérdése, de azért ajánlom kipróbálásra!
Köszönöm Latsia!
Hozzávalók:
6-7 tojásfehérje
10 dkg dió durvára vágva
10 dkg étcsokoládé aprítva
5 dkg mazsola
10 dkg cukrozott gyümölcs
8 dkg liszt
12 dkg porcukor
4 dkg olvasztott vaj


Az összevágott hozzávalókat elkeverem a liszttel. A fehérjéket elkezdem felverni, mikor már félig kész, beleteszem a porcukrot is és keményre verem. Belekeverem a lisztes dolgokat és végül az olvasztott vajat is.
Kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon  25- 30 percig sütöm. (tűpróba!)
Ha kihűlt be lehet vonni olvasztott csokoládéval, de enélkül is nagyon finom.

13 megjegyzés:

szepyke írta...

Gyönyörű! Mint mindig!:))))

Moha írta...

Szepy köszönöm!

Gasztroboszi írta...

Hú, de tele van mindennel! Ez aztán az igazi! Nagyon szép!

Moha írta...

Gasztroboszi ebből nem lehet kisajnálni a cuccot, és olyan kis szerényen veszi körbe a tészta, alig érezni, nagyon jó!

trinity írta...

Hasonlót én is szoktam sütni, így a tökéletes, ilyen gazdagon! szuper finom lehet!!!!

Moha írta...

Trinity ez így igaz, amilyen egyszerű és szerény kis süti, olyan mennyei!

Viki írta...

Én most jutottam el eddig, s már nagyon kerestem is a receptet, mert tegnap összegyült egy csomó tojásfehérjém. Remélem holnap meg is tudom csinálni, csak dióm nincs itthon és senki sem megy a bóóótbaaaaaa !!! és ha kihagyom belőle? szerintem akkor sem lesz semmi baja ugye? Legfeljebb több kandirozott gyümölcsöt tegyek bele ?
Istenien néz ki.
Moha ! ez meddig áll el? --- kb a konyhától a speizig ?? :-)

Moha írta...

Viki bármi jó bele,csak az összsúly legyen meg!
Ha azt szeretnéd, hogy elálljon, akkor kihűlés után két réteg folpack, + zacskó és be a mélyhűtőbe:))

Pilchard írta...

Moha kedves!

Ááá,én nem is jövök többet az oldaladra,így nem lehet súlyt megtartani ha ilyen finomságokat mutogatsz.A Tiéd álomszép lett az enyémhez képest,az íze azonban valami fantasztikus.Nem lehet abbahagyni az evését.Igaz picit módosítottam,de ezentúl csak ezt a püspökkenyeret fogom sütni.

Moha írta...

Pilchard örülök,hogy ízlik! Tudtak ezek a püspökök valamit....

Pilchard írta...

Igen,ízlett.Nem tartott sokáig :)Jajjj,nagggggyon finom!!!

Emil Stefán írta...

Sziasztok!
Megsütöttem,Isteni lett,ez az első püspökkenyerem.Egész dióm nem volt,ezért daráltat szórtam bele és aszalt sárgabarackot és persze két fajta csokit!A gyerekeimnek is nagyon bejött!Köszönöm a receptet!

Moha írta...

Emil Stefán nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt nálatok is! A belevalókat nyugodtan lehet variálni, ami épp otthon van.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...