2011. június 29., szerda

Gesztenyetorta friss meggyel






Ezzel a tortával indultam a Maroni gesztenyés receptversenyén. Nem tudom a zsűri hogy ítéli meg, de a végeredmény finom lett, ma ezt reggeliztük.

Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
alaphoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg durvára darált mandula
  • 12 dkg kristálycukor
  •  2 evőkanál kakaópor
krémhez:
  • 50 dkg Maroni Bio gesztenyepüré
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • 2 zacskó Zselatin Fix
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
töltelékhez és díszítéshez:
  • 1 kg friss meggy kimagozva
  • 1 kis zacskó piros tortazselé (12 g) 
  • 10 dkg Spar tejcsokoládé (vagy étcsokoládé)
  • 1 teáskanál olaj 
  • 3 dl tejszín
  • 1 zacskó habfixáló 
A tortaformát kibéleljük sütőpapírkoronggal, a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is. Beleszitáljuk a kakaóport, és kézi habverővel belekeverjük a durvára darált mandulát. A formába simítjuk a tésztát, 20-25 perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatin fixet és a mascarponét, ezekkel tovább keverjük, majd a gesztenyepürét is beletesszük. Megkóstoljuk és ízlés szerint édesítjük kevés porcukorral. Elfelezzük a krémet és az egyik részhez keverjük a két evőkanál kakaóport.
A tésztára kenjük a világos krémet, kirakjuk meggyel, majd rásimítjuk a kakaós krémet. A tortát lefedve hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, de maradhat egész éjszakára is.
Ezután a torta közepét kirakjuk meggyel, 3-4 centis sávot szabadon hagyva a szélén. A piros tortazselét a zacskón lévő leírás szerint elkészítjük, majd egy ecset segítségével bekenjük vele a meggyeket.
A tejszínt habbá verjük a fixálóval, csillagcsőrös habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk körben a torta szélére a habból.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az olajjal együtt, és megcsurgatjuk vele a torta tetejét-oldalát.

További gesztenyés receptek: www.gesztenyepure.hu

20 megjegyzés:

Citromhab írta...

Én mindenképp díjaznám :-)))

Szabina írta...

Gyönyörű!

Ami írta...

Nagyon szép lett!

trollanyu írta...

Csodaszép, olyan mint egy virág:)

marisz57 írta...

Hű, de guszta! Imádjuk a gesztenyéset (is)!

Atkáriné Terike írta...

Gyönyörű! Szívesen reggeliztem volna én is veletek!

Viki írta...

Nem udvarolni akarok, de nálam már elnyerte az első helyet. S ezt most komolyan mondom ám. Annyira gusztusos, s hogy milyen fincsi lehet?!!! el tudom képzelni. Nagyon szép.

Csiperke írta...

Nagyon szép ez a torta!! És az összetevők alapján nagyon finom is lehetett...:)

Viki írta...

OFF: Gratulálok az 500. rendszeres olvasódhoz !

Kriszta írta...

ÓÓÓÓ,de gyönyörű!Vetélytársak vagyunk a versenyen!:)

Kreatív konyha írta...

Gyönyörű lett! Hol kell szavazni?? :))))

Csibe írta...

Én is szeretném, akár reggelire is!!!

Márti írta...

Álom szép!
Nézz be hozzám, szeretnék átadni Neked, egy megérdemelt díjat!

trinity írta...

Gyönyörű!! Ilyet én is reggeliznék szívesen, naponta is:)))

családi tűzhely írta...

Meseszép, eláll a szavam is:)

Petra írta...

Gyönyörű! Bármely napszakban jöhetne.

Bianka írta...

Imádnivaló, gyönyörű

Moha írta...

Citromhab köszi:)

Szabina, Ami, Trollanyu,marisz57 köszönöm nektek is!

Terike szívesen láttunk volna!

Viki aranyos vagy, köszönöm!

Csiperke köszönöm, tényleg finom volt, nem túl édes, pont jó.

Viki köszönöm, én is nagyon örültem az 500-nak, csak mostanában alig marad idő a blogra...

Kriszta köszönöm, akkor megyek is rád szavazni!

Kreatív konyha köszönöm, a gesztenyepure.hu oldalon a gasztrobloggerek veresenye címszó alatt vannak a receptek.

Csibe köszi:), küldöm!

Márti köszönöm, megyek, mihelyt lesz egy pici időm!

Trinity köszi, gyere, szívesen látunk:)

Családi tűzhely, Petra, Bianka köszönöm szépen!

Szemi írta...

Aztaaaa, de jóóól néz ki!!! Biztos nagyon finom volt. :)

Moha írta...

Szemi köszi, tényleg finom lett!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...