2015. szeptember 28., hétfő

Szilvás-kókuszos cobbler


Gyors édesség glutén-és cukormentesen.

A recept megjelent a szeptemberi Kifőztük gasztromagazinban is.
Az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.


Hozzávalók 22 cm átmérőjű piteformához
a szilvás réteghez:
  • 60 dkg szilva
  • 1 csapott teáskanál Dia-Wellness négyszeres édesítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 citrom leve

a tésztához:
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 1 teáskanál Dia-Wellness négyszeres édesítő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 8 dkg olvasztott kókuszolaj
  • 2 dl Cocomas kókusztejszín
  • 1 tojás



Kimagozzuk és negyedeljük a szilvát, elkeverjük az édesítővel, a fahéjjal, a citromlével, és a piteformába tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt 160 fokra, légkeveréses sütésmódban. Egy tálban villával összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, és evőkanállal nagyobb adagokat halmozunk a gyümölcs tetejére. A süteményt 25-30 perc alatt megsütjük.


Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.




2 megjegyzés:

Via írta...

Imádom azokat a sütiket amiben kókusz van. Ez nekem nagyon finom, majd ki is próbálom. Sok finomságot készítesz és a mesterszakácsokkal versenyezhetnél az elkészítés, tálalás területén, és nem maradnál alul, mert ők sem tudnak szebben elkészíteni ételeket, sütiket.

Moha írta...

Kedves vagy Via, nagyon köszönöm! Azért a versenyben biztosan alulmaradnék, de nem áll szándékomban ilyen babérokra törni :))

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...