2009. július 28., kedd

Fokhagymás petrezselymes laposkenyér


Nigella receptje alapján készülnek ezek a kis kenyérkék, remek grillezéshez, saláta mellé, vagy csak úgy, egy kis tejfölbe tunkolva.

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt (nálam Bl 80 kenyérliszt)

7 gr porélesztő ( nálam 2 dkg friss)

1 ek. só

3-4 dl meleg víz (nekem elég volt 3 dl)

5 ek. olívaolaj

kenéshez: 1,5 dl olívaolaj, 6 nagy gerezd fokhagyma préselve, 1 nagy csokor petrezselyemzöld aprítva, só

A kenyérsütőgép magdagasztja a tésztát, lágynak kell lennie, majd egy tálban hagyom duplára kelni bő fél óra alatt.

Ezalatt elkészítem a kenéshez az olajat: belepréselem a fokhagymát, hozzákeverem a petrezselyemzöldet és egy csipet sót. ( Nigella előre megsüti a fokhagymafejet, levágva a tetejéből egy keveset, alufóliába ülteti,olajjal locsolja,majd a zárt csomagocskát 190 fokon süti 45 percig. Kicsit hűlni hagyja,majd a puha gerezdeket kinyomja a héjból. Aki gondolja,tegyen így.)

Kiborítom, kicsit ellapogatom, és 8-10 darabra vágom. Ezeket kb. 2 cm vastagra lapítom,sütőpapíros tepsire teszem, állni hagyom 15 percig. Ezután ujjaimmal mélyedéseket nyomok bele több helyen, elkenem rajtuk a fűszeres olajat, majd az előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Szeretem Nigella receptjeit! És a fokhagymát, pláne!:D

Moha írta...

Szepyke én is!

Lidi Kv írta...

Neked nem lett sok az olaj? Lehet, hogy veknyabbra kellett volna nyujtani? Hany tepsibe tetted? Beszuszakoltam egy nagyba, most sulnek, jok az illatok:-)

Moha írta...

Lidi nekem két tepsibe fért el, és nem sok az olaj rá!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...