2012. október 11., csütörtök

Bento box - bento doboz 4



Ebbe a dobozba rántott csirkemell falatok és kukoricasaláta került, a plusz rágcsálnivaló pedig paradicsompaprika, sárgarépa, és zöldpaprika.

A  filézett csirkemellet kockákra vágom, befűszerezem, vagy ha több időm van, akkor kevés szójaszószba forgatva hűtőbe teszem pár órára.
Ezután kevés olívaolajat öntök hozzá, ízlés szerinti fűszerek és pici só kerül még bele, alaposan átforgatom.

Nagyobb tálban (vagy zacskóban, ha utálunk mosogatni) összekeverek zsemlemorzsát, egy evőkanál lisztet, kevés sót, borsot, pirospaprikát, vagy grill fűszert. A húskockákból 6-8 darabot teszek a zacskóba, összerázom, kiszedem belőle, ezzel kész is a panírozás. Ezt az összes hússal elvégzem, és sütőpapírral bélelt tepsire teszem őket. Olajjal megspriccelem és előmelegített sütőben, 190 fokon megsütöm. A húsdarabok méretétől függően ez 15-20 perc lehet, közben egyszer átforgatom őket.
Ebből is több készül természetesen, és adagokban megy a fagyasztóba. Előzőeste érdemes áttenni a hűtőbe, itt tökéletesen kiolvad.
A kukoricasalátához forrásban lévő sós vízbe szórom a fagyasztott kukoricát, és néhány perc főzés után leszűröm, hideg vízzel leöblítem. Így roppanós, ízes marad, nem szabad szétfőzni.
Amikor kihűlt, kevés extra szűz olívaolajjal, fűszerekkel, sóval, borssal keverem el, és tetszés szerinti zöldségeket adok hozzá. Apró paradicsom, uborka, paradicsompaprika került bele.





4 megjegyzés:

Zsuzska írta...

Szia!
Zugolvasója vagyok a blogodnak, és nagyon tetszik. A blog is és az is, hogy a lányodnak milyen finom és egészséges ételeket csomagolsz :)
Két kérdésem van:
milyen lesz ez a rántott hús kiolvasztva? Még sose mertem lefagyasztani, féltem, hogy nem lesz jó...
A másik pedig, hogy milyen magasak ezek a dobozok? Könnyű őket lecsukni?
Köszönöm,
Zsuzska

Moha írta...

Szia Zsuzska! Köszönöm:) A rántott hús természetesen a legjobb frissen, amikor ropogós a bundája. A fagyasztás után olyan lesz, mint a sima hűtőbe tett rántott hús másnap. Tehát a bundája már nem ropogós, de egyébként teljesen jó.
Lemértem ezt a dobozt, ami a képen van 6,5 cm magas, és könnyű lecsukni. Nagyon jól, légmentesen zár a fedele a gumicsíknak köszönhetően. A benne lévő étel mennyisége is elég sok, és a tetejére tudok fektetni még egy villát is, úgy megy rá a fedél.
Ha sikerül valahol venned a dobozos posztban mutatott sistema dobozokból, ott többféle magasság, űrtartalom van, lehet választani.

Blogkonyha írta...

Jaj, már megint milyen gyönyörű dobozka! Olyan jókat találsz ki! Ez is mentve!

Moha írta...

Kriszti köszönöm, ez olyan jó kis élénk, színes lett.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...