2009. július 23., csütörtök

Barackos táska


Ez a süti túrós-olajos tésztából készül,nagyon egyszerű. Készülhet édesen vagy sósan,tetszőleges töltelékekkel.
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
2 zacskó sütőpor
6 dkg porcukor
150 ml olaj
150 ml tej
30 dkg tehéntúró
töltelék:
1 nagy doboz görög konzerv barack

A hozzávalókat a robotgép dagasztóspiráljával összedolgozom, folpackba teszem a cipót, és megy fél órára a hűtőbe.(lehet többre is,akár egész éjszakára)
3-4 mm vékonyra nyújtom lisztezett deszkán, és a legnagyobb fánkformámmal köröket szúrok ki belőle. Minden kör felére teszek az apróra kockázott barackból,vizes ecsettel megkenem a szélét és ráhajtom a másik felét,lenyomkodom.
A táskákat a sütőpapíros tepsire teszem, lekenem egy kis vízzel kevert tojássárgával,és az előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűltek,kevés citromlével folyósra kevert porcukorral megcsíkozom.
Töltelék lehet még: sűrű lekvár, 2-3 ek. keményítővel besűrített párolt alma,vagy meggy, túrókrém, főzött mák,-vagy diótöltelék.
Ha sósan készül,akkor a tésztából kihagyom a cukrot, helyette 1 tk.só megy bele. Töltelék lehet pirított káposzta, juhtúró, tepertőkrém, párolt zöldség, sajtkrém, húsos ragu, sonkakrém, kolbászkarikák....stb.
A tészta a túrótól még másnap is friss, puha marad, ideális uzsonnára a suliba,ha a gyerek már unja a szendvicset.

2 megjegyzés:

Katucikonyha, írta...

Nagyon-nagyon fincsi! Én szilvalekvárral, szilvalekváros túrókrémmel és medvehagymás, túrós, tarjás túrókrémmel próbáltam, úgy is nagyon jó volt.

Moha írta...

Katuci örülök, hogy tetszik, valóban jó kis alaptészta, mindennel finom!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...