2009. október 1., csütörtök

Darakeksz


Piszkénél bukkantam erre a kekszre, csábítóan nézett ki. Az éhező kiscicatekintet is stimmel, már ami a lányokat illeti, jó is volt uzsonnára a kicsinek a néptánc után, a nagynak meg csak úgy:)
Egy baj volt, hogy kevés lett, legközelebb dupla adagból készül. Én tettem bele egy kis tk.lisztet is, finom lett. Nagyon jó alapkeksz, finom ropogós, fogom még variálni tovább.

Hozzávalók:

14 dkg finomliszt

10 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt

3 dkg tönkölybúzadara

1 tk.sütőpor

12 dkg puha vaj

10 dkg nádcukor

1 tojás

1 kk. vaníliakivonat

1 citrom reszelt héja

A szárazakat elvegyítem, a vajat a cukorral robotgéppel habosra keverem.
Beleteszem a tojást, vaníliát, citromhéjat, majd a szárazakat is. Folpackban megy a hűtőbe egy éjszakára. Másnap kinyújtom fél cm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszúrom a köröket.
Egy részére szórok étcsokilencsét, kicsit belenyomkodom, másik adag kap egy-egy aszalt meggyet, és marad simán is.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt készen vannak.
A simákra kihűlés után vékony csíkokban olvasztott tejcsokit csurgatok.


4 megjegyzés:

erika írta...

Nagyon guszták a kekszek, és amint olvasom, a készítése is nekünk való! kösz

Vali írta...

A csokis lencsést megdézsmáltam. Nézz be hozzám kérlek.

Andi írta...

Szuper a kekszed,gyere ey Oscarra!:-))

Moha írta...

Erika köszönöm! Valóban nem egy macerás süti:)

Vali, Andi köszönöm, délután megyek!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...