2010. február 12., péntek

Kolbászos csónakok


Limaránál találtam erre az újabb gyöngyszemre, és meg is sütöttem. Főleg a férfinép értékelte, végre húsos felkiáltással, de a lányoknak is ízlett.

Tojás nélkül készítettem a tésztát, ahogy Limara  is írta, pótoltam tejjel.

Hozzávalók:

140 gr joghurt

2,5 dl tej

0,5 dl olaj

2 tk.só

1 kk.cukor

40 dkg liszt

10 dkg teljesőrlésű búzaliszt

2 ek.burgonyapehely

2,5 dkg élesztő

tölteléknek kolbász és sajt


A hozzávalókból géppel tésztát dagasztok, hagyom duplára kelni. 8 részre osztom, egyenként hosszú csíkra nyújtom és megszórom a felvágott kolbásszal.

Feltekerem és a sütőpapíros tepsire teszem őket. Mindegyiket hosszában egy éles pengével bevágom és hagyom kelni még fél órát.

Sütés előtt a bevágásba reszelt sajtot szórok és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütöm.

7 megjegyzés:

Bodzás Vendégház írta...

Nahát, ezt én is megsütöttem, csak még nem tettem fel a blogomra! Limara, megint olyat sütöttél, amivel aktivizálni tudtál bennünket! :)

Limara írta...

Örülök, hogy megcsináltad és tetszett! Elfogadnék most belőle egyet! :)

Moha írta...

Bodzazsuzsa akkor már te is tudod milyen finom!

Limara olyan jó,hogy helyettem is gondolkodsz és kitalálsz ilyen újdonságokat!

Chef Viki írta...

Gyönyörű lett! Nálunk holnap fog műsorra kerülni :-))

szepyke írta...

Ááááááááá, nem mondok már semmit.. De tényleg!:)

Süti Bazár írta...

Nézz be hozzám, kérlek! Meglepi vár! :))

Moha írta...

ChefViki akkor szerintem mindjárt duplát készíts!

Szepy:))))

Yasmine megyek!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...