2010. április 28., szerda

Túrótorta anyák napjára



Vasárnap anyák napja lesz, ezt a tortát egy nagyobb gyerek már egyedül is elkészítheti az anyukájának, a kisebbek pedig a papa segítségével.

A recept több fázisfotóval megtalálható a Kifőztük 2.számában is.

Hozzávalók:
1 szív alakú forma vagy egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma, folpack
lap:
12-15 db babapiskóta
3-4 dl tej
krém:
25 dkg túró
5-8 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 zacskó vaníliás cukor
2 dl tejszín
1 zacskó Dr.Oetker Zselatin Fix (nem kell főzni)
tetejére:
1 üveg meggybefőtt leszűrve
1 doboz őszibarack konzerv
4 dl 100%-os almalé
10 g zselatin (főzős)

A szív formát vagy a kerek tortaformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy a falán is felérjen a tetejéig. A babapiskótákat egyenként tejbe mártjuk egy pillanatra, lecsöpögtetjük és kirakjuk vele a formát.
Az almalét ráöntjük egy kislábosban a zselatinra, pár perc után kis lángon kevergetve feloldjuk, nem kell főzni! Félretesszük hűlni.
A tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük a cukorral és félretesszük. A túrót a citromhéjjal és a vaníliával a robotgéppel összekeverjük,közben hozzáadjuk a Zselatin Fixet és egy percig tovább verjük még.
Ezután hozzáadjuk a cukros tejszínhabot is. Rásimítjuk a formában várakozó babapiskótákra. Hűtőbe tesszük fél órára.
Leszűrjük a meggybefőttet és a barackot is. A barackból vékony szeleteket vágunk. Kirakjuk a túrókrém tetejét a gyümölcsökkel és rámerünk kb.10 evőkanálnyi zselatinos almalét. Hűtőbe tesszük 15 percre,ezalatt megköti a gyümölcsöket, azok nem fognak elmozdulni. Kivéve rátöltjük óvatosan a többi almalét is és visszatesszük a hűtőbe legalább 1 órára.
A folpackot két oldalról megfogva kiemeljük a tortát és a tálaló tálra tesszük. ( ha csatos kerek formában készült,akkor lekapcsoljuk az oldalát és óvatosan lehántjuk a folpackot,majd azzal együtt a tálra áthúzzuk)
A folpackot körben egy ollóval levágjuk és a szeletelésnél ügyesen leszedjük az alján lévőt is az egyes szeletekről.Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
 

12 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Gyönyörű!:-)) Szoktam hasonlót, annyi különbséggel,hogy tejben feloldok zseletint, s még azt teszem hozzá. Még nem mertem más zselatint kipróbálni, de most megteszem!:-))

Bianka írta...

Nagyon szép, igazi öröm egy anyának

Kata írta...

Ez olyan egyszerű, mégis annyira szép!

Moha írta...

Andi nem reklám,de tényleg jó ez a Zs.Fix! Próbáld ki nyugodtan,egy a fontos,ez rajta is van,hogy cukor nélkül kell a hozzávalókkal felverni,aztán lehet édesíteni.

Bianka köszönöm,igyekeztem egyszerűt készíteni,hogy valóban egy gyereknek is menjen a dolog!

Kata köszönöm!

Ami írta...

Igen, ezt a tortát már a Kifőztük-ben is kinéztem. Mondjuk szíves formám nincs, majd kerekben próábalkozom.
Nagyon nagyon guszta! :)

Moha írta...

Ami sok sikert,remélem ízleni is fog!

Melinda írta...

Nagyon szép és milyen jó, hogy külön gondoltál arra, hogy gyerekek is el tudják készíteni! Örülni fognak az anyukák!

Moha írta...

Melinda köszönöm, remélem lesz gyerek ,aki kipróbálja!

Pite írta...

ez nagyon jó ötlet megfogom csinálni anyukámnak(12 vagyok)

Moha írta...

Petra ennek örülök! Ha segítség kell írj nyugodtan akár emailt is,igyekszem segíteni.

Névtelen írta...

Hát nálunk elkészült ez a torta anyák napjára, és csak szuperlatívuszokban illik róla beszélni! Nagyon finom (nálunk került a krémbe egy réteg málna is) és nagyon egyszerű elkészteni. Még úgy is, ha 6, 14, 15, 18 és 22 évesek állnak neki. Nálunk 28 cm-es tortaformában készült fél kg túróból és a krém 10g sima zselatinnal készült és jó volt így is. Nagy-nagy köszönet a receptért!:)
Zsozsó

Moha írta...

Zsozsó nagyon örülök,hogy sikerült elkészíteni, és ilyen bátran álltatok a recepthez! Köszönöm,hogy írtál, remélem Édesanyátok örült neki és büszke rátok!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...