2009. július 23., csütörtök

Toszkán csokoládétorta


Ez a torta emlékül kerül ide, tegnap lett volna 93 éves a Nagyikám, aki idén január 4-én itthagyott minket. Kedvence volt a csokitorta, így igyekeztem minden szülinapjára valamilyen finom csokis tortát készíteni neki. Ez a tavalyi tortája volt.

Hozzávalók:

6 tojás

25 dkg cukor

10 dkg liszt

20 dkg vaj

20 dkg étcsokoládé

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy kerek 26 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt teszek.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztom a vajjal. A tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, hozzáadom a lisztet és az olvadt csokit is. Óvatosan elkeverem, a formába öntöm és kb. 25- 30 percig sütöm. A torta a tetején kemény,belül krémes lesz. Felvágás előtt hagyom teljesen kihűlni. 

A tetejére: 3 dl tejszínt habbá vertem kevés cukorral,ezt kentem a tortára, majd kiraktam friss szederrel és ribizlivel.

7 megjegyzés:

lúdanyó írta...

De szép lett a tortád :) Valahányszor megcsinálod, eszedbe fog jutni a Nagymamád róla. És valahol ez is jó dolog, nem? :)

Moha írta...

Köszönöm Lúdanyó! Naponta jut eszembe,az elmúlt 22 évben együtt laktunk, és a sütés rejtelmeit is Vele tanulgattam kislány koromban.

Páfrány írta...

Fájdalom, hogy a 93-as szám már nem szerepelhetett ezen a gyönyörű tortán,de örülünk annak, hogy a 92-esnél még velünk volt a Manó.

Páfrány

dajana írta...

Gyonyoru a tortad, remelem az enyem is sikerul, eppen most van a sutoben. "ugy izgulok,mert en ugy izgulok"

Moha írta...

Dianakobli remélem jól sikerül és ízleni is fog!

Névtelen írta...

Szia! sütőpor ne kell bele?

Moha írta...

Kedves Névtelen, sütőpor nem kell bele, mert az egész tojásokat a cukorral legalább 10 percig keverem a robotgéppel, így nagyon sűrű habbá válik, ha ebbe óvatosan keverem bele a többi hozzávalót, akkor nem törik össze, megmarad a szerkezete.
Ez egyébként is sűrűbb fajta tészta, nem kell a lazítószer hozzá.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...