2009. augusztus 2., vasárnap

Sütés nélküli citromtorta


Ezt a jó kis tortát is sok oldalon megtaláltam már, most azt írom le, amelyik a mi családunknál bevált.

Hozzávalók: 

tortalap egy 26 cm átmérőjű tortaformához:

20 dkg omlós keksz ( nálam Győri Zabfalatok, ez 215 gr.)

10 dkg olvasztott vaj

Az összetört kekszet elkeverem a vajjal és belenyomkodom a tortaformába. Mehet a hűtőbe.

krém:

5 tojás

2 dl citromlé

20 dkg cukor

5 citrom reszelt héja

1 ek.étkezési keményítő

25 dkg vaj

A tojásokat habosra keverem a cukorral, keményítővel, citromlével és citromhéjjal, majd kis lángon, folyton keverve egy kézi habverővel besűrítem.

Leveszem a lángról, hagyom egy kicsit hűlni,közben keverem. Apránként hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat. Beleöntöm a tortaformába, elkenem a kekszes alapon. Másnapig mehet a hűtőbe.

Mielőtt lekapcsolnám a tortakarimát róla, körben elválasztom egy lapáttal.

Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...