2010. március 23., kedd

Túrótorta a keretes tepsiben


Vali megsütötte a kedvenc túrótortánkat a kapcsos tepsiben, ezen fellelkesültem. Nálam is elkészült, gyors egymásutánban kétszer is. Kicsit változtattam a recepten az első adag tanulságai után. Vékonyabb tésztát szerettem volna, és kevesebb tejjel készült másodjára,hogy ne süljön sötétre az alja a hosszú sütési idő miatt.

Hozzávalók:  38 X 25 cm-es tepsihez

tészta:

30 dkg liszt

10 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 sütőpor

1 tojás

1 dl tejföl

krém:

2 vödör krémes túró ( Lidl-ből) össz.: 1 kg

30 dkg porcukor

2 teáskanál vaníliakivonat

2 citrom reszelt héja

100 gr étkezési keményítő

1 dl olaj

2 egész tojás

3 tojás sárgája

2 dl tej

tetejére:

3 tojás fehérje

+ 4 fehérje a fagyasztóból

8 evőkanál cukor


A sütőport, porcukrot elkeverem a lisztben és a felkockázott hideg vajjal a késes robotgépben összemorzsásítom. A tejfölben elhabart tojással tésztává gyúrom, kinyújtom és a tepsibe teszem.

Körben legyen pereme kb. 3 cm magasan, ezt a forma falához nyomkodom.

A krém hozzávalóit habverővel kikeverem és a tésztára öntöm. 175 fokra előmelegített sütőben sütöm addig, míg a közepe sem lötyög már. Ez kb. 1 óra.

A fehérjéket kemény habbá verem, apránként hozzáadva a cukrot is, tovább verem.

A sütőből kivett sütemény tetejére halmozom, kissé kócosra igazítom és tovább sütöm még 15 percig.

A tepsiben hagyom kihűlni, hűtőbe teszem pár órára,majd vízbe mártott késsel vágom kockákra.


13 megjegyzés:

lekvároskukta írta...

Megint egy szuper süti Moha ;-))
Mmegcsináltam az aranygaluskádat, isteni volt :))
Fel is tettem, ha megnéznéd ;-)
Köszi a receptet :))
(Szép ez a leveles tányér).

Bianka írta...

Gyönyörű, hogy tudsz ilyen szépen szeletelni :)

Moha írta...

Lekvároskukta köszönöm! Megyek megnézem:)

Bianka egy nagyon éles késsel és másnap reggel,egy éjszakát hűtőben volt előtte. Így nagyon jól megszilárdul a túrótöltelék is,szépen vágható.

Bianka írta...

Köszönöm. A zabpelyhes sütit elkészítettem nagyon finom, másnap valóban jobban szeltem mint melegen, de nem volt türelmünk várni, hogy kihűljön :)))

Moha írta...

Bianka én este készítem a zabpelyhest és reggelig eldugom:)

Kata írta...

Moha, én kész vagyok tőled:) mindegyik sütiből kérek szépen mindig csak 2 szeletet, egyébként amúgy is növekvő kilóim számát fogom csak szaporítani.

Moha írta...

Kata megegyeztünk,megy a 2 szelet!

Maryenne írta...

Moha nagyon gusztán néz ki! Biztos finom is!

Moha írta...

Mary ezt még Margitka oldalán tanultam, nagyon finom!

szepyke írta...

Dönörűűűűűűűűű lett!:)

Moha írta...

Szepy köszönöm!

medit16 írta...

Kedves Moha!

Fantasztikusak a receptjeid!!! Köszönöm őket!!!

Karácsony óta jó párat megsütöttem, mindegyik fantasztikus lett, hála a jó receptnek!!!

Most kinéztem ezt a túrótortát, de sajnos a Lidl egy éve nem forgalmazza azt a krémes túrót, mert túl híg volt. Segítséged kérem, mert van-e ennek a receptednek átalakított változata, vagy hol szerzed be hozzá a túrót?

Segítséged előre is nagyon szépen köszönöm!!!

Moha írta...

Kedves Medit! Örülök a sikereknek, köszönöm a visszajelzést!
Készítsd el nyugodtan sima túróval ezt a sütit, a bele kerülő tejjel és olajjal bőven elég krémes lesz a túró. (esetleg ha mindent összekevertél, akkor párszor nyomd bele a botmixert, így simábbá válik a túrós massza)
A sütési idő esetleg rövidebb lehet, mert ugye a túró nem olyan híg, kevesebb idő alatt átsülhet a töltelék. Ezt ellenőrizd menet közben!
Ha tudsz, akkor valamilyen "kocka" túrót vegyél hozzá, tapasztalatom szerint azok krémesebbek mint a zacskós rögösebb fajták.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...