2010. június 17., csütörtök

Epres mentás limonádé


A nagy melegben jól esik egy frissítő limonádé, még eper is akad hozzá. Ez az innivaló a Kifőztük 4. számában jelent meg.

Hozzávalók:
  • 2 narancs
  • 2 citrom
  • 25 dkg eper
  • 1 nagy marék mentalevél
  • cukor
  • 2 liter víz
A mentaleveleket mosás után egy mozsárban eldörzsöljük 3 evőkanál kristálycukorral pépesre. 1 liter vízbe belecsavarjuk 2 citrom és 1 narancs levét és hozzátesszük a pépet. Állni hagyjuk 1 órát, majd kislyukú szűrőn átszűrjük egy kancsóba. Hozzáöntünk még 1 liter vizet, ízlés szerint édesítjük és beledarabolunk 1 narancsot és 25 dkg epret. Néhány friss mentalevelet is dobhatunk még bele.

10 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez valami brutál kép. Nagyon durván szépséges

mandy tarragon írta...

Csorog a nyálam :)

Ági, aki főz írta...

Gyönyörű! Imádom a limonádét, főleg ha ilyen gazdag és szépséges!

Melinda írta...

Csoda guszta! Szép a kancsód! És közeledik a 200. olvasód, gratulálok!

Felhőlány írta...

Gyönyörűszép fotó! :) Ilyen fotóalany mellett... Gazdag egy limonádé lett, nagyon tetszik! :))

Wise Lady írta...

Szépséges és finomságos!

Moha írta...

Bianka köszönöm!

Mandy ez gyorsan elkészül, ne csorogjon:)

Ági köszönöm, mi is nagyon szertjük mindenféle változatban.

Melinda köszönöm, Ikeás kancsó, szeretem, olyan egyszerű, de szép. 200...., nem is reméltem, hogy ennyien lesznek!
Felhőlány köszönöm, ebben valóban benne van minden földi jó!

Moha írta...

Wise Lady köszi, egyszerre írtunk:)

Pocak Panna írta...

Fantasztikusan néz ki! Szivesen kérnék belőle most egy nagy pohárral!

Moha írta...

Panna köszönöm, küldöm:)

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...