2010. június 13., vasárnap

Pavlova eperrel


Még tart a három napja szedett eperből, és Szepy már régóta mondja, hogy a pavlovát feltétlenül ki kell próbálnom. Nem lett olyan szép, mint az övé, mert túl nagy körbe kentem a habot, de ízre tökéletes!
Hozzávalók:
  • 6 tojásfehérje
  • csipet só
  • 30 dkg cukor (finom szemcséjű)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál citromlé / ecet
tetejére:

  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • eper
A sütőt előmelegítem 130 fokra (nálam ez a legkisebb hőfok). Egy tepsibe sütőpapírt teszek.
A fehérjét a csipet sóval habbá verem, kanalanként adom hozzá a cukrot, azzal is tovább verve.

Végül a keményítőt és a citromlét is beleteszem. A habból egy nagy kört formálok a tepsire és kb. 30 perc alatt megsütöm. A sütőben hagyom kihűlni.
A tejszínt a cukorral, vaníliával habbá verem és a tortára halmozom, tetejét kirakom az eperrel.

21 megjegyzés:

Maryenne írta...

Moha olyan jó hozzád jönni mindig valami gyönyörűséget találok! Nagyon szép lett!

Moha írta...

Mary aranyos vagy, köszönöm!

Maryenne írta...

Szívesen! Megsütöttem a napi kenyeret gondoltam, hogy utána sütők még valamit abból nem lett semmi.Teljesen átmelegedett a konyha !

Moha írta...

Mary én még most fogom a második kenyeret sütni, mert az első elfogyott a bográcsozáshoz:) Nálam is szauna van a konyhában.

Mónika írta...

Imádjuk. Idén még nem készült, de iparkodom.

Moha írta...

Móni kitört a vakáció, időd, mint a tenger:))

Andi/cuki írta...

Gyönyörűséges!:-))

Pocak Panna írta...

Húúú ez gyönyörű! Még sosem csináltam Pavlovát, de mindenképp ki fogom próbálni, mert nem a semmiért söpör végig a blogokon a pavlova őrület! :-) Imádom az epret, Viva la Epres Pavlova! :-)

Moha írta...

Andi köszönöm!

Panna amíg van eper gyorsan készítsd el, aztán meg ribizlivel, meggyel, szederrel, bármilyen savanykás gyümölcs jó hozzá!

Maryenne írta...

Nekem most jön a kalács sütés, kicsit kihűlt a konyha most újra befűtöm!

Moha írta...

Mary :))

Belly írta...

Nagyon szép.Össze kellene szedni a bátorságom egy pavlovához{meg sok egyéb mindenhez:-)}

egycsipet írta...

Csodaszép!
Én leragadtam a kakaós változatnál, de egyszer elkészítem így is. (Még győzködöm magam... :D)

Bianka írta...

Gyönyörű, és annyira kéreti magát a hasamba :)

Moha írta...

Belly köszönöm! Ehhez nem kell sok bátorság, inkább csak édességkedvelő család:)

Csipet köszi, azt is ki fogom próbálni, most már kíváncsi vagyok arra is.

Bianka köszönöm, kicsilány is ezt mondta nálunk, ette vacsorára-reggelire:)

szepyke írta...

Yes, mondtam, mondtam, mondtam, hogy rabul ejti az embert!:))) Gyönyörűűűűűűű lett!

Moha írta...

Szepy igazad volt, majd következik a csokis is!

szepyke írta...

Jut eszembe, ez nem olyan szép, mint az enyém????
Ez sokkal szebb!

Moha írta...

Szepy:))

Rita írta...

Elkészítettem, de nem tudom, hogy ilyen kell-e legyen. Ugyan nagyon finom volt, de a belseje teljesen puha hab volt. Mintha a madártejnek a galuskáit enném. Bő fél órát sült. Ez így jó?

Moha írta...

Rita ez kívül ropogós, belül ragacsos kell, hogy legyen. Esetleg hagyhatod legközelebb egy kicsit tovább sülni-száradni. A sütők nem egyformák, nekem gázsütőm van, a legkisebb hőfokon sült, ennyi kellett neki, de lehet, hogy nálad több idő kell.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...