2010. június 14., hétfő

Grahamlisztes bagett


Nagylány kérésére készültek a bagettek, a szokásos kenyértésztából, kicsit több grahamliszttel. Formázása Limaránál megtalálható remek fázisképekkel.

Hozzávalók:
  • 25 dkg öregtészta
  • 250-280 ml víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 púpos teáskanál só
  • csipet aszkorbinsav 
  • 2 evőkanál olaj
  • 14 g friss élesztő 
  • 15 dkg Graham-liszt
  • 35 dkg BL 80 liszt
  • 2 evőkanál burgonyapehely
A hozzávalókat a dagasztógép táljába teszem, először csak 250 ml vízzel. Figyelem dagasztás közben, ha nagyon kemény a tészta, adok még vizet hozzá. Duplára kelesztem, közben félidőben egyszer átgyúrom.
 Három részre osztom, megformázom a bagetteket és egy sütőpapíros tepsire teszem. Hagyom megint duplájára kelni.
Előmelegítem a sütőt 210 fokra, aljába egy fémtálban vizet teszek. Bevágom néhány helyen a bagetteket, lespriccelem vízzel és kb. 30 perc alatt megsütöm.


11 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodálatos

Moha írta...

Bianka köszönöm!

Kiskukta írta...

Jaj de szépek!!!

Wise Lady írta...

Csodaszépek!

Maryenne írta...

Csodásak!

Moha írta...

Kiskukta köszönöm!

Wise Lady köszönöm!

Mary köszi, tudod aki Margitkánál tanult...

Gizi írta...

Szia Moha!

Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a Ráma Sütigyárba egy "Évica" nevű csaj feltette az epres kocka receptedet!!! Szóról szóra átmásolva és a te képeddel!!! Gondoltam szólok, hogy esetleg utána tudjál nézni.

http://www.sutigyar.hu/recept/epres_kremsajtos_kocka

Moha írta...

Gizi nagyon köszönöm, hogy ilyen figyelmes vagy! Írok a sütigyárnak mindjárt.

Névtelen írta...

Nagylány kérésére ebben a hőségben bekapcsolod a sütőt! Le a kalappal! Igazi anya vagy!

szemirámisz írta...

Moha, ezek nagyon szépek lettek!

Moha írta...

Kedves Névtelen! az ő kérésére lett bagett, de valamilyen kenyeret mindennap sütök, meleg ide, vagy oda, már 4 éve.

Szemirámisz köszönöm!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...