2010. március 18., csütörtök

Szilvalekváros mini hajtoványok


A tészta a szokásos, csak édesre hangolva, mert a lekvárban nincs cukor. Jó kis gyors süti, ha a gyerekek valami uzsonnabővítésre vágynak.

Hozzávalók:

50 dkg liszt

2 evőkanál burgonyapehely (elhagyható)

csipet só

10 dkg cukor

1 dl olaj

300-350 ml tej

2,5 dkg élesztő

csipet aszkorbin

töltelék: sűrű szatmári szilvalekvár

tetejére kenni: 1 tojássárga


A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok, fél dl tejet visszatartok és csak akkor adom hozzá, ha keménynek látom a tésztát. Duplára kelesztem, 4 részre vágom.

Egyenként vékony téglalapra nyújtom és megkenem vékonyan a kevés vízzel kenhetővé kevert szilvalekvárral. Feltekerem és egy éles késsel cikk-cakk formában feldarabolom. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom a kis trapézokat. 

Hagyom kelni még 30 percet, majd lekenem a pici tejjel elkevert tojássárgával és előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.

18 megjegyzés:

Bianka írta...

nagyon finom, nyamm

jókaja írta...

Szenzációs ez a hajtovány kifejezés :-)

Notburga írta...

Hát, ma én is vágynék egy kis uzsonna kiegészítésre ;-)

L.Krisztina írta...

De fincsi lehet:)!!
A neve nekem is nagyon tetszik !

Moha írta...

Bianka bizony az!

Jókaja nekem is tetszik,bár inkább a tekervény lenne a pontosabb:)

Notburga még elkészül,ha nekiállsz!

Krisztina finom tényleg!

Maimoni írta...

És gyönyörű már megint!:))

Moha írta...

Maimoni köszönöm!

Névtelen írta...

Mmmmmmm:)Nagyon gusztata!:)Holnap ezt kiprobalom!:)Ezek szerint jo kemeny lekivel kell csinalni hogy ne folyon ki?Koszi a recit mar megint csak a nyalam csurog:):):)

Udv:Kata:)

Névtelen írta...

Ajajj de buta vagyok :)Mar latom hat ott a reciben a leki hogy milyennek kell lennie!Bocsi visszavontam a kerdest!:)Eloszor olvasok, utanna irok legkozelebb ;)

Udv:Kata:)

Latsia írta...

Ez nagyon guszta! Nem ég meg a lekvár,ami kint látszik kicsit? Isteni párosítás, szilvalekvár...puhatészta...nyamm!

Moha írta...

Kata semmi gond:),valóban kemény lekvár kell hozzá.

Latsia azalatt a 20 perc alatt nincs ideje megégni.

Ízlésszindróma írta...

Jajj, de gyönyörűek!! A szilvalekit mindenhogyan imádom! Mire jó az aszkorbin a tésztában? az c-vitamin alapvetően ugye?

Moha írta...

Ízlészszindróma köszi! Az aszkorbin a patikai c vitamin valóban,a tészta kelesztésénél tesz jó szolgálatot és nem morzsálódik a kenyér annyira.Szokták ecettel helyettesíteni,de én jobban szeretem ezt tenni bele.

Ízlésszindróma írta...

Kedves Moha, köszi, kipróbálom majd:)

Névtelen írta...

Hello Moha:),

Megcsinaltam ezt a finomsagot Mmmmmmm:):):)Nem lettek olyan gyonyorusegesek mint a Tieid,de nagyon nagyon finom puha csodak lettek!Ajajj a jovo heten fogyokura mar latom is:)En csinaltam hazi szilvalekvarosat meg kakaosat mivel nem volt lett volna eleg a lekim.Koszi Moha megegyszer a recit!:)Figyellek ammm tovabbra is :)

Most megyek bekapok meg egy utolsot ;)
O majd elfelejtettem nagyon tetszik a tanyerka is amin a tekervenyek vannak.Szilvalekishez szilvas dukal:)

Udv:Kata:)

Moha írta...

Kata örülök,hogy ízlett, kakaóval is finom valóban! Én is nagyon szeretem ezt a tányért:)

Latsia írta...

Moha, köszi, akkor "sajnos" meg kell sütnöm, mert annyira megkívántam!:-)

Nézz be hozzám, vár Téged ott gey kis kérdezős játék.-)

Moha írta...

Latsia jövök!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...