2009. szeptember 10., csütörtök

Hamis bableves


Latsiánál olvastam régebben ezt a receptet, azóta többször is elkészítettem. Nagy előnye, hogy gyorsan kész és az elfekvő zöldségek elhasználhatók bele.

Hozzávalók:

2 doboz konzerv bab (400 gr / db)

1 fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

3-4 sárgarépa

2-3 fehérrépa

1 karalábé

1 kisebb zeller

füstölt főtt hús / bacon / kolbász

1 nagy doboz tejföl (450 gr)

2 ek.liszt

só, bors, babérlevél, petr.zöld, zellerzöld

kevés olaj


Az olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, rádobom a fokhagymát és a felaprított füstölt húst. Párat kavarok rajta, majd beleteszem a tisztított, felaprított zöldségeket. 

Felengedem annyi vízzel ami bőven ellepi, sózom,borsozom, beledobom a babérlevelet és kb. 15 perc alatt puhára főzöm.

Beleöntöm a két konzerv babot, amit előtte szűrőben átöblítek. A lisztet kevés hideg vízzel simára keverem, mehet hozzá a tejföl is, és a levesből legalább 4 merőkanálnyi. Ezzel behabarom a levest, felforralom és kész is. 

Az aprított zeller/petrezselyemzöldet már csak a kész leveshez adom.

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Bab is, tejföl is, jöhet! Jah, a kolbászt nem is említem!:D

Latsia írta...

Örülök, hogy ízlett!;O)

Gasztroboszi írta...

Jaj de jól néz ki, így még nem ettem bablevest, de ami késik, nem múlik!

Moha írta...

Szepy küldöm!
Latsia köszi a receptet, ez majdenm olyan ,mintha..... és mégsem annyi a munka vele. Egy gyors kamraszemle után készült most is,amikor éppen nem volt ihletem.
Gasztroboszi próbáld ki, nagyon jó!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...