2009. szeptember 11., péntek

Hernyókenyér


Gabojszánál láttam meg ezt a jópofa péksütit, és tudtam, ennek nálunk sikere lesz. Kiváló uzsonna ha a gyerek unja a szendvicset, mert másnap is puha, finom.

Nálam a tésztája az öregtésztás kiflié lett, ez pont 10 db normál méretű virslihez elég. Belezúdítottam még egy marék lenmagot is dagasztásnál, és egy picit több lett a tk.liszt benne.

Amikor duplára kelt a tészta 2 felé veszem, és a virsli méretének megfelelő hosszú csíkot nyújtok belőle. Ezt 5 téglalapra vágom. Mindegyikbe egy virslit teszek, összenyomom a tészta szélét és a másik felén éles késsel bevágom, de nem teljesen. A füleket felváltva kihajtogatom, egyet jobbra, egyet balra. 

Sütőpapíros tepsin pihentetem még kb. 20 percet, lekenem tojássárgával (megszórom maggal,ha nem felejtem el) és az előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütöm.

8 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Nálam is volt már,s milyen fincsi ez.Nagyon guszta a Tiéd is!:-))

szepyke írta...

Én még nem láttam neki, de látom, hogy nem úszom meg. :D

Moha írta...

Andi köszönöm!

Szepyke érdemes kipróbálni!

trinity írta...

Ez valami szenzációsan néz ki!!! Muszáj lesz kipróbálni, köszi a tippet!!!

Moha írta...

Trinity tudod,aztán jönnek majd az osztálytársak is:))

Brigitta írta...

Jaj,megint egy szuper finomság.Régen szemezek vele,de a dolgos hétköznapok nagyon határt szabnak a lehetőségeknek.Sok az elmaradásom.Így ilyenkor csak nézelődöm.Nagyon guszták!:))

Lenne egy kérdésem:egy 450g-os tejfölből kb.mennyi savó jön ki?
Köszi!

Moha írta...

Brigi a savót még nem mértem, de ha jól kicsurgatom,akkor a sajtkrém 250 gr lesz belőle, tehát 200 gr körül van a savó. Ez kb. 2 dl lehet szerintem.

Brigitta írta...

Köszi,még nem készítettem,ezért a kérdés.De hamarosan sort kerítek rá,és a savó megy egy kenyérkébe.
Pusssz!:))

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...