2009. december 27., vasárnap

Mákos sós rudak


Chef Vikinél láttam meg, eredetileg Jókaja receptje. Mivel már csömörünk van egy kissé az édességektől, megsütöttem. Egy hibája van, nagyon gyorsan fogy....

Hozzávalók:

25 dkg vaj

40 dkg liszt (felesben finom és rétes)

10 dkg reszelt sajt

5 dkg mák egészben

fél csomag sütőpor

1-2 ek. tejföl

1 tk.só

csipet frissen őrölt bors

tetejére 1 tojás, magvak


A hozzávalókat összegyúrom, lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtom, lekenem a felvert tojással, megszórom szezámmaggal és csíkokra vágom.

Sütőpapíros tepsin előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütöm. 

Ropogós, finom!


 

9 megjegyzés:

andi írta...

Pont tökéletes lesz szilveszterre! :)

szepyke írta...

Mááááááááááák! Yes!:)

Mónika írta...

Na én is elmentettem. :))

jókaja írta...

Lehet valami hiba a receptben, mert tényleg irtó gyorsan párolog :-)
Örülök, hogy ízlett.

Moha írta...

Andi így igaz, jó kis sörkorcsolya!

Szepy próbáld ki,nagyon jó,és nagyon gyorsan elkészül!

Móni érdemes!

Jókaja köszönöm a receptet! Fiam kezeiből alig tudtam kimenteni pár darabot:)

Kiskukta írta...

Ezt én is kinéztem Jókajánál, de megerősítettél benne, hogy mindenképp elkészítendő! Nagyon szépek lettek!

Moha írta...

Kiskukta köszi, próbáld ki feltétlenül!

Piroska írta...

Most reggel gyorsan megcsináltam, csak én lenmagot tettem a tetejére. Nagyon fincsi, ropogós!

Moha írta...

Piroska örülök, hogy nektek is ízlett, én lenmaggal is szeretem, meg napraforgóval is, egyformán finom!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...