2010. január 17., vasárnap

Citromos édeskenyér mandulával


Ez a recept Stahl Judit Enni jó! című  könyvében van, sokszor készítem, ha gyors édességre vágyunk, vagy a gyerekeknek a tízórait szeretném kiegészíteni. Készülhet narancs-dió párossal is, úgy is finom.

Mérce a 2 dl-es joghurtos pohár.

Hozzávalók:

5 dkg mandula (nálam a barna héjával együtt durvára darálva)

3 tojás

1 pohár cukor

1 pohár joghurt

1/2 pohár olaj

2 citrom reszelt héja és leve

1 sütőpor

2 pohár liszt (nálam most ebből kb. fél pohár teljes kiőrlésű liszt volt)

1 tk. vaníliakivonat, 1 kk. fahéj


Kibélelek sütőpapírral egy dobozformát. (vagy kivajazom, lisztezem) Sütőt bekapcsolom 180 fokra.

A tojásokat a cukorral habosra keverem, fakanállal hozzákeverem a joghurtot, olajat, citromhéjat és levet, vaníliakivonatot, fahéjat és végül a sütőporos lisztet a mandulával együtt.

A tésztát a dobozba öntöm és kb. 40-50 perc alatt készre sütöm. ( tűpróba)

A formában hagyom kihűlni. Tetejét picit megszórom porcukorral, de lehet bevonni citrommázzal, csokival, ki mivel szereti.

4 megjegyzés:

Latsia írta...

Ismét egy finmság, amit gyönyörűszépre készítettél!

Moha írta...

Latsia köszönöm!

Judith írta...

Ez biztosan finom lehet! Szerinted a mandula helyett hasznalhatok makot? Azzal jobban izlene a Dragamnak...

Moha írta...

Judith nyugodtan, 5 dkg darált mákkal biztosan ugyanolyan finom lesz!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...