2010. január 7., csütörtök

Morzsás karfiol és brokkoli


Valami könnyebb ebédre vágytunk már, gyorsan el is készül és nagyon finom.

Hozzávalók:   5 személyre

60-70 dkg karfiol  (mirelit)

60-70 dkg brokkoli (mirelit)

1 nagy doboz tejföl

3-4 szelet száraz kenyér

1 csokor petrezselyemzöld

3 gerezd fokhagyma

5 ek. olívaolaj

vaj az edényhez

reszelt sajt ízlés szerint


A brokkolit és a karfiolt forrásban lévő sós vízben pár perc alatt megfőzöm, leszűröm és a kivajazott edénybe teszem. Picit sózom, borsozom.

A száraz kenyérből a késes robotban nagyobb szemcséjű morzsát készítek, beledobom egy lábosba az olívaolajra. Csipet sóval együtt picit megpirítom, majd levéve belekeverem a préselt fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Rászórom a zöldségekre, átforgatom.

A tejfölből pöttyöket teszek ide-oda, megszórom a reszelt sajttal.

Evés előtt 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt átsütöm.


10 megjegyzés:

Andi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Andi írta...

Szia!
Elrontottam...de azért benézel hozzám?:-)

Moha írta...

Andi persze!

DeeDee írta...

Nagyon jól néz ki!Pont ezt ettem tegnap ebédre,csak karfiollal.Ma is ezt eszem:-)

erika írta...

Igen, ez ismét nekünk való reci!--kösz., mentettem. ünnepek óta mi is zöldségekben "utazunk"

Gasztroboszi írta...

Jól néz ki nagyon!

napmátka írta...

De jó! Nagyon szeretem az ilyen ételeket, s látom, Nálad már fánk is készült idén!

napmátka írta...

A franciakrémesed is lenyűgöző!

Maryenne írta...

Nagyon guszta! Ha van időd nézz be hozzám !

Moha írta...

DeeDee köszönöm, mi is szeretjük csak azzal is!

Erika muszáj egy kis felfrissülés:)

Gasztroboszi Köszönöm!

Napmátka én is, főleg,mert időnként megoldja az ihlet hiányát:)
A krémes nagyon finom lett, gondolkodom is, hogy elkészítsem-e egyáltalán a többi receptet is?

Mary köszi, megyek!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...