2010. január 13., szerda

Ropogós barackos müzli


Régen találtam ezt a receptet  Chili és Vaníliánál, azóta gyakran készül nálunk. Nagyon finom, lekörözi az összes bolti müzlit, és a család ízlésére formálható.

Hozzávalók:

1 dl méz

1/2 dl olaj (semleges ízű, nálam szőlőmagolaj)

20 dkg nagy szemű zabpehely

aszalt gyümölcs

dió/mogyoró/mandula

mazsola

kókuszchips / reszelék


A mézet az olajjal kis lángon összemelegítem és belekeverem a zabpelyhet úgy, hogy mindenütt egyenletesen bevonja.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom (minél nagyobb, annál jobb) és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm aranyszínűre. Közben kétszer átkeverem.

Kiveszem, hagyom teljesen kihűlni, ekkor válik ropogóssá. 

Belekeverem az ízlés szerinti magokat, gyümölcsöket, ez most nálam pirított dió, aszalt barack és mazsola volt.

Ha valaki nem szereti ennyire édesen, lehet kevesebb a méz. Ha többet készítek, akkor is csak ennyit teszek egyszerre a tepsibe, mert így sül ropogósra, egy rétegben.

Lehet csokis müzli is belőle, akkor a mézes olajba keverek  kakaóport és a kész müzlibe mandula és étcsokilencse kerül.


4 megjegyzés:

egycsipet írta...

Lehet egy müzli szép? Mert akkor ez az. Ráadásul nagyon ínycsiklandó! :)

Puszedli írta...

Ezt most nagyon tudnám szeretni!

mandy tarragon írta...

És ha a kókuszt is belesütném? ... :)

Moha írta...

Egycsipet köszönöm!

Puszedli mi is szeretjük reggel!

Mandy szerintem az megégne, úgy pedig már nincs az a finom íze.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...